Få et godt tilbud, kontakt os her: AFDELING ØST: 28 80 00 98 - AFDELING VEST: 28 30 22 23

Eternittag

Et nyt eternittag er vejrbestandigt og brandhæmmende, og så lader det bygninger ånde og komme af med fugt.
Prøv vores tagberegner

Har du stadigvæk asbesttag?

Giv huset et æstetisk løft!

Et eternittag er typisk udformet som bølgeplader udført i såkaldt fibercement. Eternittaget har været brugt gennem generationer og er et godt kompromis mellem pris og kvalitet. Moderne produktionsteknik har raffineret produktet, og et nyt eternittag har i dag en holdbarhed på typisk 20-30 år eller mere.

Eternit bliver med tiden slidt af vind og vejr, og mange vælger at skifte det ud i god tid. Det er bedst at skifte eternitten, før egentlige utætheder opstår. Et nyt eternittag kan desuden give huset et markant æstetisk løft.

Nyt eternittag hos Jysk Tagkompagni
Nyt eternittag hos Jysk Tagkompagni

Moderne tag i eternit er let og stærkt

Efter sundhedsrisikoen med asbestfibrene blev opdaget, blev fibrene udskiftet med ufarlige cellulosefibre. Dette gav lidt produktionsproblemer i starten med dårlige eternitplader til følge. Den ringe kvalitet gav eternittaget et lidt dårligt ry i de efterfølgende år. Dette er heldigvis helt uberettiget i forhold til et moderne tag i eternit.

Eternittagplader fremstilles i dag af en blanding af beton og cellulose, som giver en stærk, vejrbestandig og let tagplade. Disse tagplader kan lægges på eksisterende spær og tagkonstruktioner uden behov for forstærkninger.​

Asbest i gamle eternitplader

Hvis dit nuværende eternittag stammer fra 60’erne eller 70’erne, skal du være opmærksom på, at det sandsynligvis indeholder asbest. Asbestfibrene gav pladerne en exceptionel lang holdbarhed, men disse fibre blev naturligvis fjernet fra produktionen, da de viste sig at være sundhedsskadelige.

I forbindelse med udskiftning af asbestholdigt eternittag, bør du altid få ekspertbistand, da der gælder særlige forskrifter vedrørende nedtagning og bortskafning på grund af sundhedsfaren.

nyt eternittag
nyt eternittag

Skift i god tid

Med tiden vil et eternittag falme og forvitres en smule. I første omgang vil nedbrydningen kun være af kosmetisk betydning . Når taget når en vis alder, vil eternittens elasticitet dog gradvist forringes, så pladerne ikke længere kan optage de forskydninger, der opstår ved skiftende temperaturer.

Det kan give anledning til små frostsprængninger, som gradvist vokser sig større indtil egentlige huller opstår. Det er meget vigtigt at være opmærksom på denne udvikling og få taget udskiftet, inden der kommer fugtskader i træværket.

Skal du have et nyt tag?

Kontaktformular NY

Ved brug af formularen accepterer du at ovenstående oplysninger gemmes i op til 6 mdr. Kontakt os for sletning af disse.

Bestil tid til et uforpligtende møde om eternittag

Book allerede nu et møde med en af vores montører. De kører over hele Danmark og hjælper gerne med råd, vejledning og tilbud, hvis du overvejer et nyt eternittag.

Kontakt os på e-mail info@jysktagkompagni.dk eller ring til os på telefon 28 30 22 23 og lad os tage en snak om dine behov og ønsker til et nyt eternittag.

Du kan også prøve vores tagberegner og få et godt tilbud på et nyt eternittag med det samme.