Få et godt tilbud, kontakt os her: AFDELING ØST: 28 80 00 98 - AFDELING VEST: 28 30 22 23

Eternittag

Nyt eternittag holder mindst 20 - 30 år!

Giv huset et æstetisk løft!

Et eternittag er typisk udformet som bølgeplader, udført i såkaldt fibercement. Eternittaget har været brugt gennem generationer. og er et godt kompromis mellem pris og kvalitet. Moderne produktionsteknik har raffineret produktet, og et nyt eternittag har en holdbarhed på typisk 20-30 år eller mere.

Eternit bliver med tiden slidt af vind og vejr, og mange vælger at skifte det ud i god tid. Det er bedst at skifte eternitten, før egentlige utætheder opstår. Et nyt tag i eternit kan desuden give huset et markant æstetisk løft.

Moderne tag i eternit er let og stærkt

Efter sundhedsrisikoen med asbestfibrene blev opdaget, blev disse udskiftet med ufarlige cellulosefibre. Dette gav lidt produktionsproblemer i starten, med dårlige eternitplader til følge. Den ringe kvalitet gav eternittaget et lidt dårligt ry i de efterfølgende år. Dette er heldigvis helt uberettiget i forhold til moderne eternit.

Eternittagplader fremstilles i dag af en blanding af beton og cellulose, som giver en stærk, vejrbestandig og let tagplade. Disse tagplader kan lægges på eksisterende spær og tagkonstruktioner uden behov for forstærkninger.​

Asbest i gamle eternitplader

Hvis dit nuværende eternittag stammer fra 60’erne eller 70’erne, skal du være opmærksom på, at det sandsynligvis indeholder asbest. Asbestfibrene gav pladerne en exceptionel lang holdbarhed, men disse fibre blev naturligvis fjernet fra produktionen, da de viste sig at være sundhedsskadelige.

I forbindelse med udskiftning af asbestholdigt eternittag, bør du altid få ekspertbistand, da der gælder særlige forskrifter vedrørende nedtagning og bortskafning på grund af sundhedsfaren.

Skift i god tid

Med tiden vil et nyt eternittag falme og forvitres en smule. I første omgang vil nedbrydningen kun være af kosmetisk betydning . Når taget når en vis alder, vil eternittens elasticitet dog gradvist forringes, så pladerne ikke længere kan optage de forskydninger, der opstår ved skiftende temperaturer.

Det kan give anledning til små frostsprængninger, som gradvist vokser sig større indtil egentlige huller opstår. Det er meget vigtigt at være opmærksom på denne udvikling, og få taget udskiftet inden der kommer fugtskader i træværket.

Kontaktformular

Ved brug af formularen accepterer du at ovenstående oplysninger gemmes i op til 6 mdr. Kontakt os for sletning af disse.

Anmeldelser

Nyt tag på hele huset

Bedre fåes det ikke. Vi føler os lykkelige over at have fundet det helt rigtige firma til udførelse af opgaven. Lige fra det første møde med René Juler havde vi fuld tillid til hele projektet. Og vi er IKKE blevet skuffet. Smil og venlighed over hele linien. Men ikke mindst en rasende dygtig farlig kunnen, og det gælder hele teamet. VI læste en udtalelse fra en kunde der skrev, at man ville komme til at savne dem når arbejdet var endt. Vi kan kun sige det samme. Det skal tilføjes, at vi er imponerede over det tempo hvormed opgaven bliver udført. – Vore varmeste anbefalinger.

Mogens Dalsgaard

5 / 5

Nyt tag, tagrender og gavle

Søde og rare mennesker der levererede en fantastisk arbejdsindsats.
Projektet tog 2 uger og allerede efter den første uge var tagpladerne skiftet.
Uge 2 gik med at sætte tagrender op og lave nye gavle.

Jeg kan varmt anbefale at bruge dem.

Tobias Rasmussen

5 / 5

310m2 tag. Ivarplank på galve, stern, vindskede og udhæng.

Jeg har haft en god oplevelse med Jysk Tagkompagni. To dygtige tømrersvende, Daniel og Simon udførte 90% af arbejdet. Da firmaet har base i Jylland, arbejdes der mange timer hver dag. Der arbejdes kontinuerligt, dvs. fra den første dag til arbejdets afslutning. Arbejdet er i orden! Der har været nogle få ting som jeg syntes kunne være bedre og det er blevet rettet uden unødvendig diskussion. Her tror jeg at Jysk Tagkompagni adskiller sig fra mængden. Hvis jeg skulle tage en ting frem som kunne være bedre, var det tagrenderne som jeg syntes måske ikke helt havde den hældning mod nedløb som det burde. Det ændrer dog ikke ved at jeg 100% sikkert ville vælge firmaet igen. Jeg vil klart anbefale alle at indhente et tilbud herfra. Jeg vil også gå så langt som til at sige at man bør overveje at tage noget ventetid til projektstart for at arbejdet kan blive udført af Jysk Tagkompagni.

Lars Svejgaard

5 / 5

Udskiftning af eternittag

Imponerende hurtig respons fra henvendelse, besigtigelse af akut problem og udskiftning af tagplader inden for 4 dage. Pænt udført arbejde, perfekt oprydning, høflige håndværkere og med en kommunikation til UG kan ikke gives mindre end 5 store smileys.

Bodil Jørgensen

5 / 5

Nyt tag og udhæng på hus og garage

Vi er de heldige ejere af et nyt tag fra Jysk Tagkompagni, og er enormt glade for at vi valgte deres løsning! ALT fra første kommunikation og til færdig afsluttet projekt har simpelthen kørt som smurt. Alle aftaler er overholdt til punkt og prikke. Håndværket og det kosmetiske finish fåes ganske simpelt ikke bedre. Seriøst personale som tager hensyn til at deres arbejdsplads, er andres hjem. Rengøring efter afslutning og løbende rengøring har været i top, på trods af et gevaldigt svineri det trods alt giver med et så stort projekt – 5 stjerner er ganske enkelt i underkanten og jeg vil til enhver tid anbefale Jysk Tagkompagni til alle der overvejer nyt tag..

Kim Alminde

5 / 5