Få et godt tilbud, kontakt os her: AFDELING ØST: 28 80 00 98 - AFDELING VEST: 28 30 22 23

Eternittag

Nyt eternittag holder mindst 20 - 30 år!
Prøv vores tagberegner

Har du stadigvæk asbesttag?

Giv huset et æstetisk løft!

Et eternittag er typisk udformet som bølgeplader, udført i såkaldt fibercement. Eternittaget har været brugt gennem generationer. og er et godt kompromis mellem pris og kvalitet. Moderne produktionsteknik har raffineret produktet, og et nyt eternittag har en holdbarhed på typisk 20-30 år eller mere.

Eternit bliver med tiden slidt af vind og vejr, og mange vælger at skifte det ud i god tid. Det er bedst at skifte eternitten, før egentlige utætheder opstår. Et nyt tag i eternit kan desuden give huset et markant æstetisk løft.

Moderne tag i eternit er let og stærkt

Efter sundhedsrisikoen med asbestfibrene blev opdaget, blev disse udskiftet med ufarlige cellulosefibre. Dette gav lidt produktionsproblemer i starten, med dårlige eternitplader til følge. Den ringe kvalitet gav eternittaget et lidt dårligt ry i de efterfølgende år. Dette er heldigvis helt uberettiget i forhold til moderne eternit.

Eternittagplader fremstilles i dag af en blanding af beton og cellulose, som giver en stærk, vejrbestandig og let tagplade. Disse tagplader kan lægges på eksisterende spær og tagkonstruktioner uden behov for forstærkninger.​

Asbest i gamle eternitplader

Hvis dit nuværende eternittag stammer fra 60’erne eller 70’erne, skal du være opmærksom på, at det sandsynligvis indeholder asbest. Asbestfibrene gav pladerne en exceptionel lang holdbarhed, men disse fibre blev naturligvis fjernet fra produktionen, da de viste sig at være sundhedsskadelige.

I forbindelse med udskiftning af asbestholdigt eternittag, bør du altid få ekspertbistand, da der gælder særlige forskrifter vedrørende nedtagning og bortskafning på grund af sundhedsfaren.

Skift i god tid

Med tiden vil et nyt eternittag falme og forvitres en smule. I første omgang vil nedbrydningen kun være af kosmetisk betydning . Når taget når en vis alder, vil eternittens elasticitet dog gradvist forringes, så pladerne ikke længere kan optage de forskydninger, der opstår ved skiftende temperaturer.

Det kan give anledning til små frostsprængninger, som gradvist vokser sig større indtil egentlige huller opstår. Det er meget vigtigt at være opmærksom på denne udvikling, og få taget udskiftet inden der kommer fugtskader i træværket.

Skal du have et nyt tag?

Kontaktformular NY

Ved brug af formularen accepterer du at ovenstående oplysninger gemmes i op til 6 mdr. Kontakt os for sletning af disse.

Bestil tid til et uforpligtende møde om eternittag

Book allerede nu et møde med en af vores montører. De kører over hele Danmark, og hjælper gerne med råd, vejledning og tilbud, hvis du overvejer eternittag i forbindelse med dit byggeprojekt.

Kontakt os på e-mail info@jysktagkompagni.dk eller ring til os på telefon 28 30 22 23.