Få et godt tilbud, kontakt os her: AFDELING ØST: 28 80 00 98AFDELING VEST: 28 30 22 23

Få et godt tilbud på dit nye tag

En pris på nyt tag afhænger af flere faktorer og varierer derfor en del. På denne side kan du udregne din pris på nyt tag med vores tagberegner og læse mere om både udgifter samt fordele ved et nyt tag.
Få et tilbud
  • Fakta om dit hus
  • Nyt tag
  • Personlig Information

1. Fakta om dit hus

Her skal du oplyse hvilken type tag der ligger på dit hus i dag.
Her skal du oplyse ca. hvor gammelt dit tag er i antal år.
Hvor mange plan er der på dit hus?
Her skal du oplyse hvilken type hus, du har.
Her skal du oplyse grundplanen på dit hus i m². Det beregnes ved at gange husets bredde i meter med husets længde i meter.
Her skal du oplyse cirka hældningen på dit tag i grader – det behøver ikke være præcist. Tallet bruges sammen med grundplanen på dit hus til at beregne arealet af dit tag.
Tagtype Pris pr. m2
Eternittag
750 - 1.100 kr. pr. m2
Ståltag
800 - 1.100 kr. pr. m2
Teglstentag
1.400 - 2.500 kr. pr. m2
Betontag
1.200 - 1.800 kr. pr. m2
Paptag
600 - 1.500 kr. pr. m2

Hvad koster et nyt tag?

Der er ingen fast pris på nyt tag, og du vil også opleve at få mange forskellige prisforslag, hvis du begynder at kontakte forskellige taglæggere. Prisen kan afhænge af flere ting og varierer derfor rigtig meget. Prisen på et nyt tag kommer nemlig bl.a. an på, hvilken tagtype, du vælger og hvor mange kvadratmeter der er tale om.

Derfor er den bedste vej til retvisende prisoplysninger at bruge vores tagberegner, som tager hensyn til netop dine ønsker til tagtype og størrelsen på husets grundplanen, men også om du har kviste, ovenlysvinduer etc.

Vil du kende prisen på et nyt tag, skal du med andre ord blot udfylde vores tagberegner, som er udviklet specifikt til dette formål, og så får du tilsendt et godt tilbud på et nyt tag på meget kort tid.

Du kan desuden se de estimerede omkostninger på forskellige tagtyper her:

Nyt tag

Hvor præcist er mit tagtilbud?

Jo mere præcist du kan udfylde felterne i vores tagberegner, jo bedre kan vi give en relativ præcis prisestimering.

Det kræver, du kender hældningen på dit tag, din grundplan, antal kviste, ovenlysvinduer m.m. Dertil skal du naturligvis også angive, hvilken tagtype, du ønsker.

​Det er dog ikke kun tagtypen og antallet af kvadratmeter, der spiller ind, når man skal udregne prisen på et nyt tag. Det spiller f.eks. også en rolle, om der er et undertag til stede og om der skal efterisoleres. Undertaget, som taget lægges på, er således en meget vigtig del i forbindelse med udregning af en pris på nyt tag. Hvis undertaget skal renoveres eller måske endda helt udskiftes, påvirker det naturligvis prisen.

Vores tagberegner giver dig derfor en tagpris, som er vejledende og hjælper dig med at få et overblik i forhold til den forventelige pris. Ønsker du en konkret pris, tilbyder Jysk Tagkompagni gratis tjek af tagets forhold, hvorefter du får et uforpligtende tilbud på et nyt tag.

Få et uforpligtende tilbud på et nyt tag med vores tagberegner

Prøv vores tagberegner i dag og få et vejledende pris på et nyt tag hurtigst muligt.

Hvis du ønsker en mere specifik pris på nyt tag, så er du dog altid velkommen til at kontakte os – så tager vi et kig på dit tag og udformer et uforpligtende tilbud efter dine ønsker og behov.

Du kan også ringe til os på tlf. 28 80 00 98 (øst) eller 28 30 22 23 (vest) eller skrive en mail til os på info@jysktagkompagni.dk, og så vender vi retur med et uforpligtende tilbud på et nyt tag hurtigst muligt.

Vores tagberegner angiver den forventede pris på at få lagt et nyt tag. Tillægspriser bliver dog aktuelt, hvis du ønsker at få skiftet andre elementer omkring taget, som f.eks. ovenlysvinduer, kviste m.m.

Ovenlys – et ovenlysvindue består af både vinduet, inddækning, solafskærmning etc. For produktet og installation vil prisen typisk lande på 10-15.000 kr. For vinduer med tagaltan-funktion vil prisen dog være betydeligt højere.

Kviste – udskiftningen af kvistens beklædninger og inddækninger er typisk på 15-20.000 kr. Skal vinduet også udskiftes skal der lægges yderligere til. Den samlede pris afhænger dog af materialer, design og størrelse. Prisen for nyetablering af en kvist afhænger i høj grad af, om der er tale om en præfabrikeret model eller en unik løsning. Husk at du skal søge om en byggetilladelse hos kommunen, før du starter projektet.

Tagrender – prisen for at få udskiftes dine tagrender afhænger af materialet samt antallet af meter og nedløb. Omkostningerne drejer sig i høj grad af materialet, hvor plast er billigst, efterfulgt af stål og zink, mens tagrender i kobber er dyrest.

Ønsker du et nærmere tilbud på disse dele, er du velkommen til at kontakte os for en løsning.

Det er muligt at få et fradrag ved visse typer af håndværksarbejde. Håndværkerfradraget er i 2021 på 25.000 kr. og for 2022 på 12.500 kr. Tilskuddet er pr. person, så to voksne kan dermed fordoble fradraget.

Der ydes ikke håndværkerfradrag for materialer til et nyt tag eller lægning af taget. Men! Der er flere elementer i forbindelse med etablering af taget, hvor du kan bruge håndværkerfradraget. Det er blandt andet ved f.eks.:

  • Arbejdsløn til arbejde med at fjerne og lægge isolering og etablere dampspærre.
  • Arbejdsløn i forbindelse med nye ruder og ovenlys- / tagvinduer samt terrassedøre. Bemærk fradraget kun gælder ved udskiftning og altså ikke indsættelse af nye ovenlysvinduer m.m.
  • Arbejdsløn for installation, reparation eller udskiftning af solfangere/solceller.
  • Delvis fradrag på arbejdsløn i forbindelse med renovering af skorsten.

Husk at oplyse på Skat.dk – på deres side til håndværkerfradrag. Her kan du desuden læse mere om fradrag på håndværksydelser.

Tilskud er forbeholdt energiforbedringer, da tilskudsaftalen (indgået mellem Klima-, Energi- og Bygningsministeriet samt energiselskaberne) i korte træk handler om at hjælpe slutbrugeren med at nedbringe sit energiforbrug. Her er taget ikke anset som relevant.

Mange kombinerer dog det at få deres nye tag med en samtidig energirenovering – typisk ved at forbedre isoleringsforholdene under taget. Efterisoleringen er nemlig lettere at udføre, hvis du alligevel samtidig skal have skiftet tagværk.

Dét at du isolerer, og dermed energioptimerer boligen, gør dig berettiget til et tilskud fra dit energiselskab. Kontakt din udbyder for at høre mere.

Når du får din pris på nyt tag, skal du huske, at investeringen ofte kan afspejles 1:1 i værdiansættelsen af huset. Det betyder, at husets værdi typisk stiger tilsvarende med udgiften til taget.

Af samme årsag er udgiften også tit sparet op i friværdien. Efterisoleres der samtidig, er der endnu flere økonomiske fordele, da varmeforbruget nedsættes og hjælper med at tjene de samlede udgifter ind.

Alt i alt betyder investeringens mange gode fordele, at du ofte kan låne op til 80% af udgiftsbeløbet i realkreditten.

Huse med et flot tag og bedre energiomsætning nyder desuden godt af en højere gensalgsværdi – og det har stor betydning, når du vælger at sætte dit hus til salg.

Dit tag er ekstremt vigtigt, fordi det beskytter mod vand og dermed fugt i huset! Vand kan give følgeproblemer som råd og svamp, hvilket ikke bare kan blive dyrt at få fjernet, men også forårsage sundhedsproblemer for husets beboere.

Husets tag er en vigtig del af klimaskærmen og bør altid være tæt og vedligeholdt. Simpelthen fordi hjemmet bliver mere attraktivt – også at se på, da husets udseende forbedres af et flot tag.

Vi står klar til at hjælpe dig

Vi har mere end 30 års samlet erfaring inden for tagarbejde og udarbejder gerne et uforpligtende tilbud på lægning af nyt tag til dig.